Esbjerg Ungdoms Symfoniorkester

Esbjerg Ungdoms Symfoniorkester

 

Esbjerg Ungdoms Symfoniorkester (EUS) blev grundlagt i 1982. Her optages øvede instrumentalister, med erfaring fra fx Kulturskolens Minisymf eller SVUHO. 

 

Der arbejdes med lettere symfonisk repertoire og optagelse i orkesteret kan ske efter aftale med orkesterets dirigent Poul la Cour. Mail: plc@esbjergkommune.dk. telf. 51509399. Udover ugentlige prøver er der selvfølgelig koncerter, deltagelse i festivaler, udveksling, øveweekender m.v. Orkestret har sin egen bestyrelse, der består af forældre, orkestermedlemmer og orkestrets leder. Bestyrelsen arbejder på alle områder til gavn og glæde for orkestret. 

 

Orkestret får mange invitationer, og der arrangeres normalt en årlig udlandstur, hvor vi besøger et andet orkester eller en større orkesterfestival. EUS har bl.a. fire gange været inviteret til en meget stor festival i Frankrig, hvor der har været mellem 800 og 1.400 deltagere fra alle dele af verden. Gennem årene har orkestret givet talrige koncerter i Danmark, bl.a. i Tivolis koncertsal samt rejst i Sverige, Tyskland, Holland, Frankrig, Tjekkiet, Spanien og Ungarn. I 1994 indspillede EUS sin første CD, og orkestret medvirker ligeledes på Kulturskolens MGK-CD fra 1997. I 2010 var Esbjerg Ungdoms Symfoniorkester på koncert tourne til Prag. I foråret 2011 besøgte orkesteret Budapest.

 

Sted: Kulturskolen, Islandsgade 50. Tid: Onsdag kl. 18.00-20.30

 

Tilmelding

Er dette noget for dig, kan du tilmelde dig her !

 

Følg os på Facebook: